Magiunul de Topoloveni, promovat cu bani europeni

magiun_Topoloveni.jpg

magiun_TopoloveniAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza cu privire la aprobarea de catre Comisia Europeana a 22 de programe destinate sa promoveze produsele agricole in Uniunea Europeana si in tarile terte.

In cadrul programelor selectate se gaseste si propunerea inaintata de SC Sonimpex Topoloveni SRL (Romania), in comun cu un consortiu de producatori – DOP/IGP din Grecia.

Programul multitari (RO-EL) are o durata de 3 ani, un buget total de 4.180.110 euro, din care partea aferenta Romaniei reprezinta 981.613 euro.

Prin acest program va fi promovat drept produs traditional romanesc “Magiunul de prune Topoloveni”, produs de SC Sonimpex Topoloveni SRL.

Contractul de finantare intre APIA si SC Sonimpex Topoloveni SRL se poate incheia in termen de 90 de zile de la data notificarii deciziei de aprobare de catre Comisia Europeana, dupa acesta perioada fiind necesara aprobarea prelungirii termenului de catre Comisia Europeana.

Programele europene de promovare a produselor agricole au in medie o durata de trei ani si beneficiaza de un buget total de 71,94 de milioane euro, la care UE contribuie cu 35,97 de milioane euro.

Programele selectate acopera uleiul de masline, laptele si produsele lactate, carnea, fructele si legumele proaspete si prelucrate, produsele ecologice, ouale, vinurile si bauturile spirtoase, produsele horticole, precum si produsele de calitate inregistrate si protejate ca DOP (denumiri de origine protejate), IGP (indicatii geografice protejate) si STG (specialitati traditionale garantate).

Documente anexate:
Lista completa a programelor si a bugetelor aprobate

Sursa: APIA
Sursa foto: Agroinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.