Marea investitie de la Castelul Corvinilor in blocaj prelungit. Fondurile UE pentru restaurare au venit de un an si jumatate

646x404-1.jpg

De mai mult de un an si jumatate contractul de finantare pe fonduri europene pentru restaurarea Castelului Corvinilor a fost semnat. Nici pâna in prezent lucrarile nu au inceput.

A trecut un an si jumatate de când Agentia de Dezvoltare Regionala Vest si Primaria Hunedoara au semnat contractul de finantare al celui mai important proiect derulat in Hunedoara pe fonduri de la Uniunea Europeana, restaurarea Castelului Corvinilor. Proiectul investitiei estimate la cinci milioane de euro a fost depus la ADR Vest in vara anului 2016, iar in luna mai a anului trecut, a fost semnat contractul de finantare.

Municipalitatea a scos proiectul la licitatie publica, dar pâna in noiembrie 2018, de cinci ori, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a respins publicarea documentatiei de atribuire pentru lucrarile de restaurare a Castelului Corvinilor. Motivul a fost, potrivit reprezentantilor Primariei, ca administratia locala a solicitat ca firmele inscrise la licitatie sa fie evaluate atât dupa pretul cel mai mic, cât si dupa experienta in lucrari de restaurare si consolidare de monumente istorice clasa A. in cele din urma Agentia Nationala a Achizitiilor Publice a acceptat criteriile pe care Primaria Hunedoara a dorit sa le impuna celor care participa la licitatia publica.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.