Mausoleul de la Marasesti, reabilitat cu fonduri Regio

Mausoleu_Marasesti.jpg

Mausoleu_MarasestiLa sfarsitul saptamanii trecute au fost re-inaugurate Mausoleul Eroilor de la Marasesti si Mausoleul Eroilor din Focsani, obiective restaurate si reabilitate cu fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Obiectivele fac parte din proiectul “Drumul de glorie al Armatei Romane in Primul Razboi Mondial”, care urmareste introducerea in circuitul turistic a celor 4 mausolee si a 5 monumente istorice aflate pe traseul acestui drum. Astfel, proiectul vizeaza restaurarea, reabilitarea si consolidarea mausoleelor din Focsani, Marasesti, Soveja si Marasti si a muzeelor din incita, dar si cresterea atractivitatii lor, prin diversificarea produselor turistice.

Proiectul, demarat in anul 2009, este finantat prin POR, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea si promovarea turismului”, Domeniul de interventie 5.1: “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 17,1 milioane lei, din care contributia europeana este de 14,55 milioane lei, iar contributia de la bugetul de stat de 2 milioane lei, diferenta reprezentand aportul propriu al beneficiarului.

La Mausoleul Marasesti s-au efectuat lucrari de restaurare, arhitectura, amenajari exterioare, refacere sursa de apa, drumuri, alei, parcaje, instalatii electrice si instalatii paratraznet, iar la Mausoleul Focsani lucrari de restaurare, sprijiniri si desfaceri, drumuri, alei, parcaje si instalatii de ventilatie.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.