Ministerul Agriculturii: peste 30 de proiecte, pregatite pentru fermieri

21200665_1094924083976423_2135694448896776237_o.jpg

Ministerul Agriculturii pregateste cadrul legislativ pentru sustinerea noilor produse ce vor fi sustinute prin ajutor de stat in 2018, dupa ce anul acesta cultivatorii de tomate au fost sustinuti cu bani din bugetul national.

”Suntem in termen cu proiectele din 2017”, spune secretarul de stat Daniel Botanoiu. ”Avem niste deadline-uri foarte clare pentru ca odata sunt darile de seama la Guvern cu termene foarte clare si apoi in fata coalitiei de guvernare, adica nu ai cum sa intârzii la un anumit program. Din contra, avem programe la care nu trebuia sa fim implicati noi unde am irosit multa energie si aici as aminti Legea 321, dublul standard sau risipa alimentara. Care nu erau efectiv numai ale Ministerului Agriculturii ci erau implicate si celelate ministere sau agentii de stat. Dar si pe acelea le-am tratat cu seriozitate pentru a putea merge inainte si cu proiectele noastre si cu cele care apar si trebuie solutionate” , a aratat secretarul de stat.

Acesta ne-a dezvaluit ca Ministerul Agriculturii are peste 30 de programe pe care le va derula cu Parlamentul in perioada urmatoare.

”Prioritatile pentru noi, ca de fiecare data, sunt sa satisfacem solicitarile fermierilor in sensul in care putem sa facem o legislatie din ce in ce mai prietenoasa cu o birocratie redusa si cu masuri de sustinere a producatorilor agricoli. Acestea sunt prioritatile in mare dar sigur ca de aici pornesc cele peste 30 de programe pe care le avem in intentie de a le derula impreuna cu Parlamentul astfel incât sa putem sa raspundem corect la directiile si orientarile pe care le avem stabilite prin Programul de guvernare si sa putem sa atingem acele tinte care, repet, sunt ale producatorilor din România”, a declarat in exclusivitate pentru Agrointeligenta-www.agrointel.ro, Daniel Botanoiu.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.