Ministrul Finantelor: Rectificarea bugetara va fi in septembrie si speram sa fie pozitiva

imageResize-3.jpg

Rectificarea bugetara va avea loc in luna septembrie, iar autoritatile spera ca aceasta va fi pozitiva, a declarat Ionut Misa, ministrul Finantelor Publice, intr-o emisiune la Digi24.

“Rectificarea bugetara va fi in luna septembrie. Am facut o evaluare dupa primele sase luni, am stabilit si am discutat cu ordonatorii de credite, cu 65 de ordonatorii de credite am purtat deja discutii. Discutiile au fost mult mai aplecate si mai punctuale de aceasta data, in sensul ca am dorit sa stim la nivelul fiecarui minister pentru ce se solicita noi suplimentari de sume sau catre ce destinatii merg alocatiile bugetare”, a spus Misa.

Potrivit acestuia, executia dupa primele sase luni a evidentiat ca in cazul unor ministere aceasta este foarte slaba.

“S-a vazut executia dupa primele 6 luni, s-a constatat in cazul unor ministere ca executia este foarte slaba. Am discutat cu colegii nostri sa vedem care sunt masurile pe care ar vrea sa le implementeze pentru a avea o executie mai buna si pentru a ne asigura ca au capacitatea de a cheltui pâna la finele anului banii care vor veni prin rectificarea bugetara, pentru ca altfel ne vom confrunta cu situatia ca banii vor sta la nivelul unui ordonator de credite in cont in detrimentul altui ordonator care chiar are nevoie de ei, chiar poate sa-i investeasca, sa-i bage in economie, sa genereze noi locuri de munca, contracte pentru agentii economici si o dezvoltare economica mai buna. Un ban care intra in economie indiscutabil ca e mai bun decât unul care sta in bugetul unei institutii”, a explicat ministrul finantelor.

El a precizat ca spera ca rectificarea sa fie una pozitiva si ca “va sta cu ochii” pe Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

“Noi speram ca va fi o rectificare pozitiva si sunt cu ochii pe colegii mei de la ANAF si m-am implicat personal in multe activitati acolo”, a mai aratat ministrul Finantelor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.