Paduraru, TotalSoft: Vom vedea consolidari si achizitii pe piata software

total_softPiata de software a depasit “momentul de frica” din ultimii ani si va trece printr-o perioda de consolidari si achizitii, iar jucatorilor mici le va fi din tot mai greu sa supravietuiasca. Solutiile cloud vor castiga din ce in ce mai mult teren, pe masura ce companiile vor trece peste bariera mentala. In plus, aplicatiile destinate platformelor mobile vor reprezenta un segment tot mai important de piata. Aflati mai multe dintr-un interviu cu Bogdan Paduraru, seful diviziei de software development a TotalSoft.

Ce asteptari aveti de la piata de software in 2012?

Bogdan Paduraru: Piata a trecut de la momentul de frica cauzata de criza din ultimii 2-3 ani. Sentimentul de frica a fost inlocuit partial de un sentiment de asteptare. Noi am vazut pe partea de dezvoltare de software o deschidere mai mare in 2011, cel putin in a doua jumatate a anului, si probabil ca aceasta tendinta va continua si in 2012, desi inca se investeste in IT cu prudenta, adica strictul necesar.

Bugetele au scazut mult si clientii sunt mult mai atenti in ce zona investesc banii respectivi. In general se urmareste eficientizarea operatiunilor in companie, de multe ori externalizarea serviciilor.

Dupa aceste scaderi din ultimii ani asteptam, asadar, o crestere a bugetelor?

In principiu asa ar trebui sa fie, mai ales ca, dupa cum spuneam mai devreme, investitorii din IT au trecut peste momentul acela de frica sau de asteptare si sunt dornici sa mearga mai departe. Mai ales ca exista o tendinta in zona smartphone, tablete, aplicatii mobile. Suntem din toate directiile asaltati de Android sau iOS.

Probabil tendinta va fi in 2012 ca tableta in special sa inlocuiasca incet-incet laptopul. Se produc la preturi destul de competitive sau din ce in ce mai competitive, iar aplicatiile pentru aceste platforme incep sa fie disponibile in numar din ce in ce mai mare. Si nu ma refer doar la jocuri si entertainment ci la intreaga zona, inclusiv aplicatii business.

Mai multe detalii: www.businesscover.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.