PNDR: AFIR a publicat Ghiduri consultative pentru 4 submasuri de finantare

por-ghid-finantare.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, la sectiunea Dezbatere Publica, Ghidul solicitantului in varianta consultativa pentru 4 submasuri de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) prin care se acorda fonduri nerambursabile pentru implementarera proiectelor de investitii in agricultura.

Toti cei interesati sa pregateasca proiecte de investitii in vederea depunerii si sa formuleze observatii, pot consulta varianta consultativa a Ghidurilor solicitantului pentru urmatoarele submasuri: 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, precum si 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

“Dupa finalizarea consultarii publice si analizarea tuturor propunerilor primite, vom publica versiunile finale in vederea deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor. Conditiile generale de depunere nu s-au schimbat fata de sesiunile din anul precedent, insa sunt câteva clarificari in ceea ce priveste pragurile de calitate sau acordarea punctajului aferent fiecarui criteriu de selectie. Vom pune accent pe investitiile colective, astfel ca prin sM 4.2 am introdus suplimentarea sprijinului nerambursabil cu 20% pentru proiectele propuse spre finantare de catre cooperative sau grupuri de producatori” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Printre modificarile introduse in Ghidurile solicitantului, varianta consultativa, se numara şi faptul ca solicitantii din teritoriul ITI Delta Dunarii vor putea depune proiectele in cadrul sesiunilor deschise la nivel national, cu respectarea Strategiei ITI. De asemenea, solicitantii submasurilor 6.1 şi 6.3 pot beneficia de elaborarea documentatiei şi consilierea pe perioada de derulare a proiectului, in mod gratuit prin Masura 2 a PNDR, cu conditia ca sa prevada acest lucru in planul de afaceri.

Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului pentru toate cele 4 submasuri.
Toti cei interesati pot sa transmita propuneri sau observatii, pâna in data de 21 mai 2018, pe adresa de e-mail, [email protected]

Legatura directa pentru accesarea sectiunii Dezbatere Publica este: https://portal.afir.info/informatii_institutionale_dezbatere_publica_documente_supuse_dezbaterii_publice

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.