POIM: Vom lansa apeluri de proiecte în valoare de 968 milioane euro

dbd3c3dfff9a4f17880fbda9689055a2-800x500.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), va lansa, luna viitoare, două apeluri de proiecte în valoare de 968 milioane euro.

Apelurile pregătite vor finanța:

  • creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității ariilor naturale, prin implementarea planurilor de management de conservare pentru ariile naturale protejate și pentru speciile de interes comunitar (inclusiv cele situate în mediul marin) – Axa Prioritară 4.
  • modernizarea rețelelor electrice de transport, precum liniile electrice aeriene și stațiile aferente, dar și dezvoltarea sistemului național de transport al gazelor naturale, prin construcția unor noi conducte. Este prevăzută, totodată, îmbunătățirea funcționării interconectăriii cu sistemele de transport ale statelor vecine – Axa Prioritară 8.

Pentru finațarea prin Axa prioritară 4, alocarea netă a tuturor proiectelor este 827,63 milioane euro. Valoarea maximă a fiecărui proiect este de 47,22 milioane. Se acceptă depășiri pentru ITI Delta Dunării dar nu mai mult de 70,83 milioane euro/proiect.

Pentru finanțarea prin Axa prioritară 8, alocarea netă este 140,72 milioane euro.

Cererile de finanţare se vor depune prin aplicaţia electronică MySMIS2014.

Solicitanții eligibili pentru accesarea fondurilor pentru ariile naturale atribuite sunt custozii sau administratorii ariilor naturale protejate atribuite care au personalitate juridică, ONG-urile conform OG nr. 26/ 2000, dar doar în parteneriat cu custozii/administratorii ariilor naturale protejate.

Pentru ariile naturale protejate neatribuite în custodie sau în administrare sunt eligibili pentru proiecte ANANP ori instituția responsabilă pentru asigurarea managementului ariei protejate sau ONG-urile, conform OG nr. 26/ 2000, dar doar în parteneriat cu custozii/administratorii ariilor naturale protejate. Pentru speciile de interes comunitar sunt eligibili MM, ONG-uri, conform OG nr. 26/ 2000 Romsilva/ANPM/ ANANP/ alte structuri în coordonarea/subordonarea autorităților centrale / locale, în parteneriat cu MM.

Pentru realizarea ori modernizarea rețelelor electrice de transport sunt eligibili Compania Națională de Transport al Energiei, TRANSELECTRICA S.A. dar și Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.