POR: S-a publicat Ghidul Specific 2.2 A ITI – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii

por-ghid-finantare.jpg

Versiunea finala a „Ghidului Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul aferent P.O.R./2017/2/2.2A/ITI- APEL DEDICAT ZONEI DE INVESTItIE TERITORIALa INTEGRATa DELTA DUNaRII”, din cadrul axei prioritare 2- imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.2 Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor, a fost aprobata prin Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 176/2018 si se gaseste pe site-ul programului www.inforegio.ro, la sectiunea Apeluri proiecte.

Status: Activ
Depunere: 23.08.2018, ora 12:00
Buget: 50.587.986 euro

Obiective

Obiectivul specific al acestei axe prioritare il reprezinta imbunatatirea competitivitatii economice prin cresterea productivitatii muncii in IMM-uri in sectoarele competitive identificate in Strategia Nationala pentru Competitivitate.

Aceasta prioritate de investitie va sprijini dezvoltarea IMM-urilor pentru imbunatatirea capacitatilor avansate de dezvoltare a produselor si a serviciilor, in vederea cresterii competitivitatii economiilor regionale si nationale. in acest sens, se au in vedere IMM-urile care sunt interesate de gasirea unui model optim de crestere, atat in sensul trecerii in alta categorie de dimensiune, cat si in sensul dezvoltarii activitatii desfasurate, in scopul cresterii dimensiunii pietei adresate (piata locala sa devina regionala, nationala sau internationala).

Avand in vedere faptul ca avantajul competitiv reprezinta un cumul de factori care conditioneaza competitivitatea si performanta unei companii in afaceri, POR isi propune sa sprijine companiile care au potential sa-si dezvolte/mentina pozitia pe piata prin consolidarea unor competente superioare concurentei. Astfel, se are in vedere sprijinirea companiilor care opereaza in domenii economice in care se poate dezvolta si/sau mentine un avantaj competitiv si, in general, dezvoltarea activitatii lor economice. in acest sens, se vor sprijini acele IMM-uri care isi desfasoara activitatea in domeniile cu potential competitiv, identificate conform SNC, precum si a celor care intentioneaza sa isi adapteze activitatea la aceste domenii.

Actiuni sprijinite

Investitiile eligibile pentru co-finantare prin acest program includ:

Investitii finantabile prin ajutor de stat regional:

  • Construirea, extinderea spatiilor de productie/servicii;
  • Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;

Investitii finantabile prin ajutor de minimis:

  • Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii
  • Internationalizare (participarea, la nivel international, in afara Romaniei, la targuri, misiuni comerciale, expozitii, in calitate de expozant).

Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili in cadrul acestui apel de proiecte sunt societatile constituite in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care se incadreaza in categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural. A se vedea conditiile detaliate de eligibilitate a solicitantului.

Data de depunere

Data si ora deschiderii cererii de proiecte: 23.02.2018, ora 12:00
Data si ora inchiderii cererii de proiecte: 23.08.2018, ora 12:00.

Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusa, dupa primele 2 luni de depunere a proiectelor, in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Buget

Alocarea prezentului apel de proiecte este de 50.587.986 euro, din care 42.999.787 euro contributie din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 7.588.199 euro contributie nationala.

Depunerea cererilor de finantare se face utilizand sistemul electronic – aplicatia MY SMIS.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.