POR: S-a lansat apelul pentru proiectele nefinalizate ce vizeaza investitii in infrastructura rutiera

Bani-pixabay.jpg

Joi, 3 mai, s-a lansat Ghidul solicitantului pentru Prioritatea de investitii 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale” din cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020.

Apelul este destinat proiectelor nefinalizate, iar cererile de finantare pot fi depuse incepand cu data de 14 mai pana in data de 16 iulie 2018.

Un proiect nefinalizat reprezinta un proiect ce poate contine mai multe elemente fizice sau componente sau articole sau activitati si care la data depunerii cererii de finantare nu are finalizat integral cel putin unul dintre acestea.

Obiectivul specific al acestei prioritati il reprezinta cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T, prin modernizarea drumurilor judetene.

Investitiile vizeaza modernizarea sau reabilitarea pentru imbunatatirea parametrilor relevanti, a retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea, directa sau indirecta, cu reteaua TEN-T, construirea/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, precum si investitii destinate sigurantei rutiere.

Investitiile in dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport regionala a fost prioritizata prin fundamentari economico-sociale in cadrul Planurilor de Dezvolare Regionala, corelate cu Master Planul General de Transport (MPGT) etc..

De asemenea, necesitatea interventiilor la nivelul variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean trebuie sa rezulte din Planurile de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) ale respectivului oras/municipiu care sa faca referire la utilitatea/necesitatea proiectului respectiv, in functie de nevoile de dezvoltare identificate la nivel local/regional. In acest sens se va depune Lista de proiecte pe domenii de interventie aferenta Planului de Mobilitate Urbana Durabila sau Planul de actiune aferent Planului de Mobilitate Urban din care sa rezulte indeplinirea conditiei mentionata.

Pentru traseele ce parcurg mai multe judete din cadrul regiunii se pot incheia acorduri de parteneriat sau acorduri-cadru de colaborare cu rolul de a asigura cadrul legal de cooperare in derularea si implementarea proiectelor inter-conectate.

Alocarea regionala pentru acest apel de proiecte este de 54.548.248,62 euro.

Ghidul solicitantului, precum si Ordinul MDRAP nr. 4709/3.05.2018 pot fi consultate pe website-ul https://regio.adrmuntenia.ro, sectiunea Program > Axe > Axa 6, link > https://regio.adrmuntenia.ro/axa-6/static/1201, si pe site-ul programului – www.inforegio.ro.

Sursa: ADR SUD MUNTENIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top