Programul de finantare al United Way

Introducere

United Way Romania (UWRo) este o fundatie romaneasca, acreditata de United Way International. Ea este una dintre cele 4.500 de organizatii United Way existente in 45 de tari din lume.

Solicitanti eligibili

Pot aplica organizatii neguvernamentale:

– Legal inregistrate in Romania si care desfasoara activitati de cel putin 2 ani (la data depunerii aplicatiei);

– Ofertante de servicii sociale si/sau educationale acreditate (sau in curs de acreditare) de autoritatile relevante;

– Cu un birou administrativ in Bucuresti sau zona imediat limitrofa;

– Care au administrat un buget de minimum 20.000 RON anual, in ultimii 2 ani;

– Care nu acorda finantari catre alte organizatii neguvernamentale;

– Fara parti-pris politic;

– Care nu au fost create de autoritati ale statului.

Activitati eligibile

Proiectele care se focalizeaza pe rezolvarea urmatoarelor probleme specifice:

  • oferirea de servicii sociale de calitate ce au ca scop integrarea scolara si la locul de munca a copiilor si/sau adultilor cu dizabilitati si care produc un impact real – cuantificabil si vizibil – in randul grupului tinta si/sau a comunitatii;
  • reducerea cersetoriei sau exploatarii pentru urmatoarele categorii: batrani si familii/mame cu copii mici;
  • implica activ beneficiarii si alti actori (guvernamentali sau ne-guvernamentali) – parteneriate reale si eficiente, in care partile sunt implicate activ pentru atingerea obiectivelor – pentru crearea unei retele de servicii in comunitate, in scopul imbunatatirii situatiei persoanelor dezavantajate;
  • vizeaza implicarea si responsabilizarea sociala a membrilor comunitatii, incepand chiar cu copiii de la nivelul scolii primare (ex. proiecte educationale sau proiecte sociale care includ o componenta educationala). Proiectele pot viza, spre exemplu: constientizarea si dezvoltarea nivelului de implicare a adultilor/copiilor/tinerilor in actiuni si activitati pentru rezolvarea unor probleme specifice din comunitate; dezvoltarea si promovarea interactiunii dintre grupurile dezavantajate si alte grupuri din comunitate, pentru rezolvarea in egala masura a nevoilor indivizilor dar si a comunitatii, prin mobilizarea si utilizarea resurselor existente, etc.

Se finanteaza: servicii directe din domeniul protectiei sociale, ocuparii fortei de munca, locuirii, educatiei, sanatatii in favoarea grupurilor dezavantajate si destinate combaterii excluziunii sociale precum si masuri si actiuni multidimensionale in domeniul educational, destinate implicarii membrilor comunitatii, incepand cu copiii, in rezolvarea unor probleme locale.

Conditii de finantare

Domeniile generale pentru care United Way Romania va acorda finantari in anul 2008-2009 sunt:

  1. Copii si familii in dificultate;
  2. Sanatate;
  3. Proiecte ce vizeaza independenta /auto-sustinerea persoanelor dezavantajate: batrani, persoane cu dizabilitati, victime ale abuzului, someri, alte grupuri vulnerabile.

Aria de acoperire: Bucuresti si zona imediat limitrofa (comunele: Vidra, Berceni, Popesti-Leordeni, Glina, Pantelimon, Dobroiesti, Voluntari, Tunari, Otopeni, Mogosoaia, Chitila, Chiajna, Ciorogarla, Domnesti, Bragadiru, Magurele, Jilava).

Finantarea se acorda pentru o perioada de max. 12 luni.

Termene limita

Perioada de finantare este 1 noiembrie 2008 – 31 octombrie 2009. Termen limita depunere a scrisori de intentie este 15 ianuarie 2008. Adresa la care se trimit scrisorile de intentie: [email protected]. Confirmarea de primire se va face electronic, in maximum 3 zile de la data primirii.

Finantator: United Way Romania
Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.