Finantarea nerambursabila din bugetul Consiliului Judetean Mures a programelor si proiectelor culturale

Introducere

Consiliul Judetean Mures acorda finantari nerambursabile pentru programe, proiecte si actiuni culturale, in temeiul Legii Nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, modificata prin O.U.G. Nr. 84/2008 si in conformitate cu legislatia specifica reprezentata prin O.G. Nr. 51/1998, aprobata prin Legea Nr. 245/2001, modificata si completata de O.G. Nr. 2/2008, aprobata prin Legea Nr. 199/2008. Finantarea proiectelor aprobate se face in baza unui contract incheiat intre Consiliul Judetean Mures si beneficiarul finantarii, in urma aplicarii procedurii selectiei publice de proiecte.

Solicitanti eligibili

Pentru a putea participa la selectie, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) este persoana fizica sau persoana juridica de drept public sau privat, romana sau straina, autorizata, respectiv infiintata in conditiile legii romane sau straine, avand domiciliul sau sediul in judetul Mures si/sau desfasoara programul/proiectul/actiunea culturala pe teritoriul judetului Mures;
b) nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local;
c) a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare.

Persoanele juridice de drept public, finantate integral sau partial de la bugetul de stat prin bugetul autoritatilor administratiei publice centrale sau, dupa caz, din bugetul local, pot beneficia de finantare nerambursabila, in conditiile prezentei ordonante, din partea oricarei autoritati finantatoare, cu exceptia celei in subordinea careia functioneaza.

Persoanele juridice de drept public, finantate integral din venituri proprii, pot beneficia de finantare nerambursabila, in conditiile prezentei ordonante, din partea oricarei autoritati finantatoare.

Activitati eligibile

In conformitate cu strategia de dezvoltare culturala a judetului, domeniile culturale pentru care se acorda finantari nerambursabile sunt urmatoarele:
– Arte vizuale: expozitii, tabere de creatie cu participare nationala sau internationala (cel putin 4 participanti confirmati sa fie din strainatate);
– Arte ale spectacolului: festivaluri, serbari campenesti, datini si obiceiuri, targuri traditionale nationale si internationale cu promovarea mostenirii culturale locale;
– Sesiuni stiintifice, conferinte si seminarii cu participare nationala si internationala;
– Participare la expozitii, spectacole, festivaluri, sesiuni stiintifice, conferinte si seminarii internationale (se va prezenta scrisoarea de acceptare din partea organizatorului/organizatorilor),
– Punerea in circulatie a unor lucrari, pe diferite suporturi, care promoveaza patrimoniul cultural judetean in circuitul cultural national si international.
– Burse de studii, stagii de formare sau granturi de calatorie pentru persoane fizice.

Conditii de finantare
Suma totala disponibila oferita de Consiliul Judetean pentru finantarea nerambursabila a programelor/proiectelor culturale din judetul Mures este de 400.000 lei .
Termene limita

Termenul limita de depunere al proiectelor este 14 mai 2009, ora 16:00.

Finantator: Consiliul Judetean Mures
Sursa: Consiliu Judetean Mures
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.