Europa pentru cetateni: Cetateni activi pentru Europa

Introducere

Prezenta cerere de propuneri EACEA/15/2009 se bazeaza pe decizia Parlamentului European si a Consiliului de instituire pentru perioada 2007-2013 a programului “Europa pentru cetateni” pentru promovarea cetateniei europene active (1) (denumit in continuare “programul”).

Actiunea inovatoare “Cetateni activi pentru Europa” reprezinta Actiunea 1, Masura 1.6 a programului “Europa pentru cetateni”.

Obiectivele programului

Obiectivul global al prezentei cereri de propuneri este testarea si dezvoltarea unor programe transnationale inovatoare de schimb de informatii in vederea dezvoltarii de parteneriate pe termen lung intre organizatiile societatii civile care functioneaza in diferite tari participante la program in domeniul programului “Europa pentru cetateni”.

Mai specific, proiectele finantate in urma prezentei cereri de propuneri vor contribui la indeplinirea urmatoarelor obiective:
(a) dezvoltarea si testarea unor noi forme de mobilitate transnationala intre organizatiile societatii civile;
(b) promovarea conceptului de indrumare transnationala intre organizatiile societatii civile, pentru sprijinirea metodologiilor de realizare a unor proiecte inovatoare in legatura cu mobilitatea si indrumarea transnationala intre organizatiile societatii civile.

Solicitanti eligibili

Prezenta cerere de propuneri se adreseaza organizatiilor non-profit ale societatii civile forma juridica: ONG-uri, federatii, asociatii, sindicate, platforme sau organizatii umbrela la nivelul Uniunii Europene sau membrii nationali ai acestora, care au capacitatea de a dezvolta astfel de programe de mobilitate de maniera structurata si sistemica.

Un proiect trebuie sa implice organizatii eligibile din cel putin 2 tari eligibile, din care cel putin una este stat membru al Uniunii Europene.

Activitati eligibile

Tipurile de activitati sprijinite de prezenta cerere de propuneri trebuie sa promoveze mobilitatea transnationala a personalului si/sau voluntarilor, a functionarilor voluntari si a membrilor consiliilor de administratie din cadrul organizatiei (organizatiilor) partener(e).

Aceasta poate include:
(a) indrumarea individuala;
(b) indrumarea grupurilor de angajati/voluntari;
(c) schimburile de personal intre organizatiile partenere.

Activitatile trebuie demarate intre 1 ianuarie 2010 si 31 martie 2010.

Conditii de finantare
Bugetul total alocat pentru cofinantarea proiectelor in cadrul prezentei cereri de propuneri este estimat la 1.100.000 EUR.

Contributia financiara acordata nu poate depasi 80% din valoarea totala a costurilor eligibile ale proiectului, astfel cum se specifica in bugetul estimativ detaliat. Subventia minima acordata va fi de 75.000 EUR iar subventia maxima acordata va fi de 150.000 EUR.

Termene limita

Termenul-limita de depunere a propunerilor este 30 septembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.