Hotel din Botosani, modernizat prin REGIO

motel-fonduri.jpg

Dupa finalizarea unui proiect care a durat 30 de luni, finantat prin Programul Operational Regional, hotelul Belvedere din Botosani isi asteapta turistii in conditii moderne si cu o capacitate de cazare marita.

Pornind de la potentialul turistic recunoscut al Regiunii Nord-Est, de la diversitatea resurselor naturale, dar si de la nevoia de imbunatatire serviciilor de cazare si de diversificare a posibilitatilor de agrement, REGIO a finantat prin Domeniul de interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice“.

In urma unei astfel de investitii, in valoare totala de 14.348.695,09 lei, din care 7.049.089,07 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila din FEDR, hotelul Belvedere din Botosani dispune de 114 locuri de cazare confortabile si moderne, 2 sali de conferinta multifunctionale si  o unitate de servire complet modernizata cu o capacitate de 150 de locuri. De lucrari de modernizare si dotari de ultima generatie au avut parte si receptia, holul, birourile, sauna  si bucataria  hotelului, creand premisele unei sederi de neuitat in fostul conac boieresc din centrul orasului Botosani.

Si comunitatea in ansamblu se va bucura de rezultatele acestui proiect intrucat numarul locurilor de munca va creste la 30, iar  majorarea gradului mediu anual de ocupare si a  duratei medii a sejurului turistic vor contribui la dezvoltarea socio-economica a zonei.

Fisa proiect, fotografii si panorama 360

Sursa: Inforegio Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.