Reglementari mai clare privind finantarile nerambursabile din fonduri publice pentru activitati non-profit

nelu_barbu_guvern_50787800.jpg

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

“Promoveaza reglementari mai clare si coerente referitoare la acest sistem al finantarilor nerambursabile. Este necesara inlocuirea legislatiei actuale, pentru ca (…), de cand exista legea – ma refer la Legea 350/2005 -, au aparut alte modificari legislative care nu mai erau in concordanta. (…) Prin noul proiect de lege ne propunem sa crestem beneficiile si utilitatea sociala a fondurilor alocate pentru activitati non-profit de interes general de catre autoritatile publice”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a precizat ca evaluarea proiectelor finantate se va realiza in sistem competitiv, prin procedura selectiei publice.

“Se reglementeaza detaliat etapele si fazele derularii selectiei publice de proiecte, care se succed cronologic, precum si criteriile de calificare referitoare la capacitatea economica si financiara si la capacitatea tehnica si profesionala a solicitantilor la aceste finantari nerambursabile”, a spus Nelu Barbu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, acordarea acestor finantari nerambursabile se face in limita creditelor de angajament si a creditelor bugetare alocate in bugetele autoritatilor publice finantatoare.

“Contributia din partea beneficiarului va fi redusa de la 10%, cat este in prezent, la 5% din valoarea totala a finantarii. In acest fel, proiectul sustine implicarea beneficiarului in aceeasi masura cu responsabilizarea acestuia”, a aratat Nelu Barbu.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.