Schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regionala, prelungita cu inca 6 luni

crestere_economica.jpg

grafic_crestere_dezvoltareLa propunerea Ministerului Finantelor Publice, Guvernul a aprobat in ultima sedinta prelungirea perioadei de valabilitate a Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveazǎ dezvoltarea regionalǎ prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca, pana pe 30 iunie 2014.

Initial, aceasta urma sa expire la 31 decembrie 2014.

Prin acelasi proiect de act normativ este prevazuta si suplimentarea bugetului cu 160 milioane lei, care va ajunge la o valoare totala de 600 milioane lei.

Ca urmare a suplimentarii bugetului schemei de ajutor de stat, numarul total al intreprinderilor beneficiare va fi de 15, fata de 10 in prezent.

“Avand in vedere impactul pozitiv al schemei de ajutor de stat mai sus mentionate, interesul manifestat de mediul de afaceri pentru accesarea schemei de ajutor de stat, precum si prevederile noilor Linii directoare privind ajutoarele de stat regionale pentru perioada 2014 – 2020, Ministerul Finantelor Publice si-a exprimat intentia prelungirii valabilitatii acesteia pana la data de 30 iunie 2014, notificand in acest sens Comisiei Europene prelungirea valabilitatii hartii ajutorului de stat regional pentru Romania”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit documentului citat, prin prelungirea schemei de ajutor de stat si suplimentarea bugetului acesteia se urmareste directionarea fondurilor publice catre acele investitii de natura sa conduca la cresterea competitivitatii economiei romanesti si la cresterea performantelor capitalului uman.

In baza schemei de ajutor de stat instituita prin Hotararea Guvernului nr. 797/2012, au fost emise 4 acorduri pentru finantare prin care s-au aprobat ajutoare de stat in valoare totala de 167,47 milioane lei, care vor genera un numar de peste 1.996 de noi locuri de munca.

Totodata, se afla in analiza un numar de 7 cereri de acord pentru finantare, prin care se solicita un ajutor de stat in valoare totala de 235,44 milioane lei.

Documente anexate:

Proiect de modificare si completare a HG nr 797/2012 (DOC)

Nota de fundamentare (DOC)

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

pentru sprijinirea investitiilor care promoveazǎ dezvoltarea regionalǎ prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de muncǎ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.