Securitatea in mediile Bluetooth

Bluetooth este o tehnologie wireless care furnizează o zonă limitată pentru transmisiile de voce sau date folosind aceeaşi bandă de frecvenţă nelicenţiată de 2,4 GHz, ca şi WiFi, permiţând conexiunea între diverse tipuri de dispozitive fixe sau mobile care în mod normal ar fi trebuit să fie conectate prin intermediul unui cablu.

Bluetooth este un standard pentru comunicaţiile wireless bazat pe un sistem radio proiectat pentru comunicaţii de distanţă scurtă şi la un cost redus, înlocuind cablul pentru imprimante, fax-uri, mouse, joystick, tastaturi etc. Dispozitivele pot fi de asemenea folosite pentru comunicaţii între calculatoare portabile, pot acţiona ca şi punte de legătură între reţele diferite sau pot servi ca şi noduri pentru reţele ad-hoc.

În ceea ce privește securitatea în mediile Bluetooth, NIST a lansat Guide to Bluetooth Security (AICI), un draft la care se poate contribui cu idei până la data de 28 octombrie. Acestea pot fi trimise la adresa [email protected], folosind mesajul "Comments SP 800-121" în subiect. (sursa)

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.