Colaborare turistica romano-ucraineana

IMM, turism, proiect

Acestia participa la un seminar cu tema „Cum se infiinteaza o pensiune?”, dupa care vor vizita doua pensiuni turistice din judet. Ca exercitiu, acestia vor terbui sa analizeze una din locatii si sa identifice aspectele bune si cele mai putin bune.

Din 2007

„Vor analiza zona in care se afla pensiunea, serviciile oferite, aranjamentele, structura, iar la final vor trage concluziile”, spune Mirel Mihali, coordonatorul proiectului.

Proiectul a inceput in urma cu do ani, in toamna anului 2007, cand o delegatie de operatori in turism au vizitat o zona turistica din Ucraina, avand ca scop identificarea oportunitatilor turistice si a schimbul de experienta intre Maramrues si Transcarpatia.

Turismul romanesc, mai dezvoltat

Obiectul prncipal al proiectului este de a sprijni dezvoltarea turismului intre cele doua tari, prin stabilirea unor relatii de cooperare pe termen lung intre operatorii de turism.

Prezentul proiect se adreseaza operatorilor de turism (agentii de turism, hoteluri, moteluri, pensiuni), mesterilor populari sau altor organizatii implicate in desfasurarea unor activitati turistice.

De la debutul proiectului, mai multe delegatii de operatori in turism au facut vizite in cele doua zone implicate si pina acum s-au identificat o serie de idei care pot fi preluate de o parte si cealalta a granitei.

„Cred ca turismul rural in Maramures si in Romania, in general, este mult mai bine dezvoltat si datorita unorprogram de finantare europene in raport cu Ucraina”, a precizat Tatyana Pashchenko, coordonatorul Fundatiei Carpatica Ucraina.

„Scopul e sa vina sa vada, sa capete experienta, idei noi pentru implementarea in turismul rural”, mai spune Tatyana Pashchenko.

Multe asemanari si diferente

Vasil Pop, proprietarul unei pensiuni din Ucraina, spune ca se afla la a doua vizita in Maramures in cadrul acestui proiect si crede ca a avut multe de invatat din turismul maramuresean.

„Sunt multe asemanari si diferente intre turismul rural din Transcarpatia si Maramures. Ceea ce e diferit insa si mi-a dat idei este felul in care maramuresenii folosesc traditia si istoria in turism. M-a impresionat foarte mult combinatia de lemn si piatra, materiale naturale care la noi nu se folosesc atat de mult”, spune el.

O alta actiune in acest sens a avut loc in cadrul Sarbatorii Castanelor, cand o delegatie formata din noua mesteri populari din Ucraina a avut un stand comun cu mesteri populari maramureseni.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top