Participare record la o licitatie a CJ Iasi

Lipsa contractelor din mediul privat a facut ca licitatiile organizate de autoritati sa atraga un numar record de firme. Daca proiectul este finantat prin fonduri europene, el devine si mai atragator.

Este cazul unui proiect castigat de catre Consiliul Judetean, care vizeaza reabilitarea Drumului Judetean 208. Valoarea investitiei este de aproape 50 milioane lei, fara TVA, lucrarile urmand a fi realizate in mare parte cu fonduri nerambursabile.

Licitatia a fost anuntata pe 13 aprilie. De atunci si pana acum au cumparat caietul de sarcini 46 de firme.

Sunt societati din tara, dar si din strainatate, dar care au punct de lucru in Romania. Se mai pot cumpara caiete de sarcini pana pe 8 mai. Deschiderea ofertelor este programata pentru 11 mai.

Firma care va castiga licitatia va trebui sa reabiliteze in doi ani aproximativ 42 km de drum de pe raza comunelor Mircesti, Halaucesti, Mogosesti Siret, Stolniceni-Prajescu, Valea Seaca, Lespezi.

“La sfarsitul acestei luni, pe 30 aprilie va fi o selectie de oferte pentru modernizarea a 2,7 km de drum, care face legatura intre localitatile Cristesti si Manzatesti. Finantarea este asigurata in mare parte pe programul de cooperare transfrontaliera Phare. Au fost achizitionate deja opt caiete de sarcini”, a explicat Sebastian Tataru.

Tot la sfarsitul acestei luni va fi organizata o cerere de oferte pentru realizarea expertizei tehnice la cladirea de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6. Procedura a fost anuntata pe 14 aprilie si are o valoare de peste 140.000 lei. Imobilul urmeaza sa fie consolidat si mansardat.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.