MFP da explicatii cu privire la stadiul aprobarii programelor de finantare

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a organizat o conferinta de presa pentru a clarifica situatia programelor operationale in curs de negociere la Comisia Europeana.

Este vorba de DOUA programe operationale pentru care Bruxelles-ul cere completari si de o suspendare “fireasca”- explica oficialii situatia programelor care au fost retransmise la Bucuresti pentru refacere.

Anasstasios Bugas, directorul Unitatii Romania din cadrul DG Regio (Comisia Europeana) a precizat ca procedura de “intrerupere” a analizei unor programe de catre executivul de la Bruxelles este una fireasca. Astfel, oricare din cele sapte programe romanesti se pot afla intr-o situatie de intrerupere temporara a discutiilor cu oficialii europeni.

Numai doua programe, potrivit lui Bugas, au fost suspendate, din cauza ca a fost atins un termen limita pentru etapa actuala a discutiilor asupra acestor documente.

Oficialul European a precizat ca suspendarea poate fi de doua zile, o saptamana sau mai mult, durata intreruperii fiind adaugata celor patru luni regulamentare pe care Comisia le are pentru a da “unda verde” programelor. “Aceasta nu inseamna ca avem obiectii majore la continutul programelor.”, a mai spus Anasstasios Bugas.

Potrivit lui Bogdan Dragoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, autoritatile romane si cele europene vor ajunge astazi la un acord asupra formei finale a primului document important ce trebuie aprobat la Bruxelles, Cadrul Strategic National de Referinta.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.