Situatia proiectelor depuse in cadrul REGIO – 22 iunie 2009!

ADR Sud Muntenia, POR, REGIO, stadiu, proiecte, finantare nerambursabila

Din cele 148 de proiecte depuse, 50 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte trei proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului. Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale REGIO care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro). Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Centre urbane” au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana aflate in prezent in etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 milioane euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte ramase, 10 proiecte sunt in rezerva, 3 sunt in curs de evaluare, 4 proiecte sunt in etape precontractuale si pentru 11 s-au semnat contractele de finantare.

Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.

Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are patru domenii majore de interventie:

– Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – 24,21 milioane euro. NICIUN PROIECT DEPUS.
– Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – 13,88 mil. euro. Doua proiecte depuse, unul respins si unul aflat in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 0,4 mil. euro.
– Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – 13,88 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.
– Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 34,46 mil. euro.

21 de proiecte depuse, opt aflate in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, cinci aflate in etapa de evaluare tehnica si financiara, unul respins in cadrul evaluarii tehnice si financiare si sapte in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 26,6 mil. euro.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22  mil. euro).

– Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – 38,27 mil. euro. Trei proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, unul in curs de evaluare tehnica si financiara si unul urmand a fi evaluat tehnic si financiar. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. euro.
– Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – buget 33,50 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.
– Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – buget 28,47 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei). Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro).

– Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – 32,83 mil. euro.

Patru proiecte depuse, unul respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, in prezent proiectele fiind unul in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic si doua in curs de evaluare tehnica si financiara. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 4,5 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – 46,96 mil. euro.

Treisprezece proiecte depuse pana la termenul limita de 19.12.2008, din care sapte proiecte respinse, unul in curs de evaluare tehnica si financiara si cinci in etapa precontractuala de analiza a PT-ului. Proiectele aflate in evaluare au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 10,78 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.