Arad: Pomicultura si comertul ofera oportunitati pentru tinerii din mediul rural

Arad, fonduri de preaderare, proiect, oportunitati, mediul rural

Investitorii romani si maghiari au descoperit, discutand, oportunitati de colaborare in domeniul exploatarii lemnului, pomiculturii si comertului.

Delegatia romana a vizitat si o ferma pomicola al carei profit a fost, anul trecut, de peste 1 milion de euro.

“Sunt convins ca, la finalul derularii acestui proiect, fiecare din partile implicate va avea de castigat. Consider ca putem, prin intermediul proiectului, sa punem bazele unor afaceri de durata, care sa duca la dezvoltarea comunitatilor din Hasmas, Buteni si Gerendas”, a declarat primarul Cornel Popa, managerul de proiect.

Intalnirea a avut loc in cadrul proiectului “Centru de afaceri transfrontalier pentru agricultura, ecoturism, promovarea antreprenoriatului si a investitiilor in mediul rural”, care a fost declarat eligibil pe prioritatea numarul doi, “Promovarea initiativelor de cooperare transfrontaliera”, masura “Dezvoltarea infrastructurii de afaceri si a serviciilor comune”, derulat de comunele Hasmas, Buteni si Gerendas.

Valoarea proiectului este de 76.300 de euro, din care 66.800 de euro sunt fonduri de preaderare, provenind de la UE si Guvernul Romaniei, iar 9.500 de euro reprezinta contributia proprie a Consiliului Local Hasmas.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.