Suceava este judet campion la proiecte conforme de modernizare a satelor

Suceava, proiecte, modernizare, sate, fonduri europene

Directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat ca toate cele 68 de proiecte depuse de primariile din judet pentru ultima sesiune de finantare au fost declarate conforme, urmand sa fie evaluate in vederea stabilirii eligibilitatii de catre Centrul Regional din Iasi al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala.

Dontu a spus ca valoarea maxima a unui proiect depus de primariile sucevene este de 2,5 milioane de euro, valoarea totala a proiectelor depuse de primariile din judetul fiind de aproximativ 200 de milioane de euro, din care doar 167 de milioane de euro sunt sume eligibile.

Ovidiu Dontu a precizat ca la nivel national s-au depus 1.699 de proiecte conforme pentru obtinerea de finantari nerambursabile pentru modernizarea satelor, suma totala disponibila fiind de 4 miliarde de euro.

Directorul OJPDR Suceava i-a invitat pe primarii din judet sa intocmeasca proiecte pe o alta masura prin care vor fi finantate investitii in construire si modernizare de drumuri forestiere, drumuri de acces, poduri si podete, drumuri agricole si de exploatatie, sisteme de irigatii (inclusiv lucrari pentru statii de pompare, de contorizare), sisteme de desecare, drenaj si alte lucrari de imbunatatiri funciare.

Totodata, se finanteaza si lucrari de corectare a torentilor aflati in fondul funciar agricol, pentru modernizarea digurilor si a barajelor. Dontu a spus ca prin aceasta masura se pot obtine finantari de pana la 100% din valoarea proiectului, care poate ajunge pana la 1,5 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.