Realizarea strategiei de dezvoltare a judetului Ialomita, cu finantare europeana

finantare nerambursabila, Ialomita, POS DCA, strategie, proiecte

In cadrul acestui proiect, denumit “Document strategic cu scenarii de dezvoltare socio – economica si demografica a teritoriului judetului Ialomita, pe perioada 2009-2013, cu orizont 2013-2020 – realizarea strategiei de dezvoltare a judetului Ialomita”, se vor stabili prioritati de interventii sectoriale pentru dezvoltarea economico-sociala a judetului, in concordanta cu interesul judetean si local, precum si cu documentele programatice nationale, regionale si judetene.

“Acest document si acest contract cu finantare nerambursabila europeana este inca unul pe care il castiga Ialomita, dar este unul care trebuie sa lase urme adanci in viata cetatenilor si in nevoia de schimbare pe care o simt toate comunitatile. Vom vedea daca specialistii ne vor incuraja sa conturam si mai apasat acele elemente de dezvoltare accelerata a asezarilor de pe malul drept al raului Ialomita, dar sa consolidam si perceptia despre nevoia de a face atractive localitatile din nordul judetului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

“Aceste scenarii de dezvoltare socio-economica si demografica trebuie sa fie prezentate de specialisti si acceptate de populatie… Sunt adversarul hotarat al inceperii proiectelor care nu au perspectiva de finalizare”, a adaugat Silvian Ciuperca.

Acesta a dat exemple spitalele din Fetesti si Urziceni la care lucrarile, desi incepute acum 20 de ani, nu au fost finalizate, dar si cel din Slobozia, care era propus pentru demolare, desi nu se contura posibilitatea finantarii constructiei unuia nou.

Proiectul a fost acceptat la finantare prin Fondul Social European, Programul Operational – Dezvoltarea Capacitatii Administrative si are o valoare de 967.907,50 lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.