Situatia proiectelor depuse in cadrul REGIO – 21 septembrie 2009!

ADR Sud Muntenia, proiecte, situatie, POR, finantare

Din cele 261 proiecte depuse, 55 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte trei proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului.

Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro).

Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Centre urbane” au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana. In prezent urmeaza etapa de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor declarate admisibile, conforme si eligibile.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 milioane euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte ramase, 12 proiecte sunt in rezerva, 1 este in curs de aprobare a raportului de evaluare tehnica si financiara, 1 proiect se afala in etapa precontractuala de vizita la fata locului, doua proiecte sunt in curs de contractare iar pentru 12 s-au semnat contractele de finantare.

Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.

Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are patru domenii majore de interventie:

– Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. euro.

Au fost depuse sapte proiecte, din care in prezent doua se afla in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, patru in etapa de evaluare tehnica si financiara si unul in etapa de analiza a proiectului tehnic, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 39,56 mil. euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie se suspenda incepand cu data de 28.09.2009, ora 16:00.

– Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro. Au fost depuse trei proiecte, din care unul a fost respins, unul se afla in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, iar un altul se afla in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 0,9 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – 13,88 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

– Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 34,46 mil. euro.

Pana in prezent au fost depuse 100 de proiecte, din care: 2 contracte de finantare sunt semnate, 1 proiect se afla in etapa de contractare, 14 proiecte sunt in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic/cererii de finantare revizuite, 50 de proiecte sunt in etapa de evaluare tehnica si financiara, 2 proiecte au fost respinse in cadrul evaluarii tehnice si financiare, iar 31 de proiecte in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata pentru toate acestea fiind de aproximativ 104,93 milioane de euro.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 14.09.2009, ora 16:00.

Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro).

– Domenul major de interventie 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – alocare regionala 38,27 mil. euro.

Trei proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, unul in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic si unul in etapa de evaluare tehnica si financiara. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati – buget 33,50 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.

In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei).

Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

Axa prioritara 5: Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro).

– Domeniul major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – 32,83 mil. euro.

Au fost depuse sapte proiecte, din care unul a fost respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, un contract de finantare a fost semnat, patru proiecte se afla in prezent in curs de evaluare tehnica si financiara, iar un proiect este in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 7,1 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – 46,96 mil. euro.

S-au depus treisprezece proiecte pana la termenul limita de 19.12.2008, din care sapte proiecte au fost respinse, trei se afla in etapa precontractuala de analiza a PT-ului, doua in etapa de vizita la fata locului si unul in etapa de contractare. Proiectele aflate in evaluare au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 10,78 mil. euro.

– Domeniul major de interventie 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica – 150.355.934 de euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.