Ramnicu Valcea: Uniunea Europeana promoveaza turismul din judet

Ramnicu Valcea, targuri de turism, proiect, POR, finantare

Potentialul turistic al judetului Valcea va fi promovat timp de doi ani cu fonduri de la Uniunea Europeana. Conducerea Judetului (CJ) a depus la inceputul anului un proiect pe Programul Operational Regional 2007-2013, Dezvoltare Durabila si Promovarea Turismului.

Proiectul “Promovarea potentialului turistic al judetului Valcea” a fost aprobat si recent s-a semnat si contractul de finantarea. Valoarea totala a proiectului e de 595.000 lei, iar banii vin de la Fondul European de Dezvoltare. Cu banii se vor realiza materiale de promovare tiparite sau pe suport electronic, un film de prezentare a judetului, un site turistic cu baze de date referitoare la spatii de cazare si servicii, evenimente si se va participa la toate targurile de turism regionale si nationale in urmatoarele 24 de luni.

“Vrem sa promovam judetul Valcea, identitatea sa culturala si bogatiile naturale, pe fondul lipsei unei imagini pozitive a Romaniei ca distributiei turistice. Turismul e una din cele mai importante activitati care poate fi dezvoltat in Valcea”, a declarat Ion Calea, presedintele CJ.

Peste un milion de turisti, in 2008

Vor fi prezentate statiunile balneare: Calimanesti-Caciulata, Baile Olanesti, Baile Govora si Ocnele Mari. Va fi promovata si zona montana din tara Lovistei, Valea Lotrului, Voineasa, Vidra si Obarsia Lotrului.

Din filmul de prezentare a judetului nu va lipsi ceramica din Depresiunea Horezu, culele de la Maldaresti, Muzeul Trovantilor, manastirile, parcurile nationale Buila-Vanturarita si Cozia, dar si Muzeul Satului Valcean.

Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Valcea, in 2008, judetul a fost vizitat de 1.280.263 turisti, din care peste 2.700 au fost straini. Cei mai multi turisti au fost in statiunea Calimanesti-Caciulata, peste 60%.

“Incercam ca prin acest proiect sa atragem un numar si mai mare de turisti”, a declarat Carmen Alexandrescu, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul CJ Valcea.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.