Fonduri nerambursabile disponibile pentru IMM-uri

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMM) ofera credite nerambursabile pentru stimularea exporturilor (de pina la maxim 80 de milioane de lei), pentru consultanta si instruire (intre minim 50 si maxim 80 de milioane de lei) si, de asemenea, pentru stimularea investitiilor.

Din bugetul alocat pe anul acesta pentru promovarea exporturilor, s-au accesat la nivel national 16 Miliarde, ramanand disponibile in continuare 84 Miliarde lei. “Noi asteptam IMM-urile sa profite de acesti bani. Nu trebuie sa fie membri ai patronatului Iasi al IMM-urilor. Sa vina la noi si le vom procesa toate datele gratuit. Noi vom fi cei care vom duce dosarele la Bucuresti”, a declarat Nicolae Vitelaru, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Vitelaru a mai precizat ca pina in prezent exista pe aceste programe un numar total de 160 de cereri la nivelul intregii tari, dintre care 9 au fost depuse de IMM-urile iesene.

Ca o noutate, ANIMMC acorda granturi cuprinse intre minim 2.500 de euro si maxim 50.000 de euro pentru implementarea sistemului de calitate ISO 9001. In acest caz, intreprinzatorul are obligatia de a participa cu 50% din valoarea proiectului.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 17 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.