Peste 8,3 milioane de lei pentru proiecte care necesita cofinantare locala, in judetul Alba

CJ Alba, proiecte, cofinantare, infrastructura, dezvoltare locala

Municipiul Blaj a primit 1,1 milioane de lei, revenindu-i cea mai mare parte din totalul celor 8,3 milioane de lei, in timp ce pentru trei orase (Alba Iulia, Cugir si Ocna Mures) si 12 comune nu a fost repartizata nicio suma la acest capitol din bugetul CJ.

Din suma repartizata municipiului Blaj, un milion de lei sunt pentru amenajarea urbanistica si peisagistica a zonei istorici si strazilor aferente, modernizarea unui drum comunal si a unei strazi, iar cate 50.000 de lei au revenit organizarii manifestarile “Sarbatoarea Libertatii” si “Cultura pentru cultura”.

Alte doua municipii, Sebes si Aiud, primesc bani pentru reabilitarea unei sali de sport (300.000 de lei), respectiv 25.000 de lei pentru o manifestare culturala.

Orasul Baia de Aries beneficiaza de 150.000 de lei pentru reabilitarea caminului cultural, modernizarea unei strazi si realizarea unui pod de acces intre alte doua strazi. Un alt oras din Muntii Apuseni, Abrud, are alocata suma de 100.000 de lei pentru reabilitarea termica a spitalului, modernizarea, reabilitarea si echiparea Ambulatoriului, reabilitarea principalei artere rutiere si pietonale, dar si pentru manifestarea “Cultura pentru cultura”.

Celorlate doua orase din Apuseni, Zlatna si Cimpeni, le-a fost repartizate sumele de 200.000 de lei, respectiv 20.000 de lei, pentru reabilitare si modernizare de strazi, precum si pentru festivalul “Sus, sus, sus la moti in munte”.

In mediul rural, cea mai mare suma – 300.000 de lei, a fost repartizata comunei Ciugud pentru reteaua de canalizare si statia de epurare, reteaua de alimentare cu apa, reabilitarea strazilor, dar si pentru construirea a doua camine culturale.

In general, in mediul rural au fost alocati bani pentru sustinerea unor proiecte de reabilitare drumuri, podete si trotuare si de alimentare cu apa potabila. CJ Alba a primit la randul sau peste trei milioane de lei din cota defalcata din impozitul pe venit, fonduri destinate sustinerii programelor de dezvoltare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.