Antreprenorii trebuie sa acorde atentie dezvoltarii profesionale

Start&Grow, startups.ro, antreprenori, dezvoltare profesionala, business coach

Aceasta este una din concluziile celei de-a treia intalniri din cadrul programului Start&Grow, organizata saptamana trecuta, la Clubul de Golf Lac de Verde din Breaza.

Potrivit lui Mihai Stanescu, Executive Coach la Rocoach si unul dintre partenerii Start&Grow, un studiu facut la nivel european arata ca abilitatile de care are nevoie si pe care le poate invata un antreprenor sunt sa genereze si sa execute un plan de afaceri, sa faca networking si sa stie sa se conecteze cu oamenii la un eveniment, precum si sa stie sa vanda. El a subliniat faptul ca romanii care vin la networking nu se conecteaza cu adevarat, ceea ce reprezinta o problema, pentru ca in afaceri este nevoie de ceilalti.

Surse importante de informatii si de suport pentru antreprenori sunt reprezentate de mentori si de business coach, de carti si reviste de afaceri, precum si de resursele universitatilor de business.

Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft Romania, partenerul principal Start&Grow, a precizat ca mentorul stie raspunsurile la intrebarile pe care le ai, iar coach-ul stie ce intrebari sa-ti puna.

Materialele motivationale si orice alte resurse online ii pot ajuta, de asemenea, pe antreprenori.

Insa, in conditiile in care toti au la dispozitie aceleasi informatii, Alexandru Bordei, Product Manager la Hostway Romania, unul dintre partenerii Start&Grow, a subliniat ca in orice afacere trebuie sa ajungi sa stii sa faci mai mult decat stiu altii sa faca.

Totusi, antreprenorul nu trebuie sa fie cel mai bun din companie – nu trebuie sa stie cum se face totul din punct de vedere tehnic, ci trebuie sa stie sa delege responsabilitati catre alte persoane din echipa.

Iulia Enescu, Business Development and Marketing pentru Salans – Moore si Asociatii, unul dintre partenerii Start&Grow, a precizat ca antreprenorii nu trebuie sa ii desconsidere pe angajati (n. red. – pornind de la ideea ca unele persoane incep o afacere considerand ca un antreprenor este mai presus de un angajat) si sa tina cont ca o afacere nu poate exista fara acestia – intre antreprenori si angajati exista o simbioza, niciunul nu poate fara celalalt.

De altfel, Mihai Stanescu a spus ca delegarea este o cunostinta care se invata in management, iar un talent in management este acela de a sti sa ridici calitatea angajatilor.

Vlad Stan, fondator al fondului de investitii Seedmoney (fondul a pus bazele Bucharest Hubb, partener Start&Grow), a completat ca la inceput antreprenorul trebuie fie autoritar, pana cand afacerea intra pe profit, iar dupa acest moment antreprenorul trebuie sa aiba doar rolul de a motiva si de a-i incuraja pe angajati.

Start&Grow este un program lansat de startups.ro in parteneriat cu Microsoft Romania, pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, oferindu-le acces gratuit la cele mai bune resurse de business.

startups.ro este primul portal de antreprenoriat din Romania care are la baza continut propriu, realizat in stil jurnalistic, special pentru acest target. Proiectul a fost lansat la inceputul anului 2008 si se adreseaza celor care vor sa lanseze o companie, dar si antreprenorilor care au propria afacere si vor sa o dezvolte in continuare.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu:
Oana Caltea
Coordonator comunicare
startups.ro
Mobil: 0727.480.864
Telefon: 0314.278.192
[email protected]

Sursa: startups.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.