Am devenit etalon de incompetenta in atragerea fondurilor UE

reprezentanti FMI, absorbtie, fonduri europene, incompetenta, proiecte

“Suntem foarte ingrijorati de absorbtia fondurilor europene. Vrem sa depunem tot efortul pentru a imbunatati atragerea acestor finantari si vrem sa lucram impreuna cu Guvernul pentru gasirea unor strategii (…) Principala provocare este ca banii sa fie folositi inainte ca ei sa dispara, inainte sa inceteze sa mai fie disponibili pentru Romania”, a spus Franks, dupa o intilnire cu reprezentantii patronatelor. El a aratat ca fondurile europene sint esentiale pentru investitiile din economie, mentionind ca absenta acestor sume nu va modifica tintele fiscale.

Premierul Emil Boc a declarat ca vor fi reziliate contractele incheiate de firme pentru proiecte finantate si de Uniunea Europeana unde lucrarile sint intirziate cu 6-9 luni, iar primele “semnale publice” in acest sens vor fi lansate in saptaminile urmatoare.

El a anuntat totodata ca toate cererile de rambursare inaintate in cadrul proiectelor UE vor fi finalizate pina la 15 iunie, iar aceste cereri se vor incadra intr-un termen de maximum 60 zile, fata de 120 zile in prezent. La inceputul lunii iulie, presedintele Traian Basescu a declarat ca Ministerul Transporturilor nu a atras nici o finantare europeana din cauza incompetentei angajatilor “arhiselectionati” si ca el, daca ar fi fost in locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afara pe toti care gestioneaza proiectele.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.