Finalizarea proiectului ‘Sistem de gestionare a deseurilor menajere in comunele Independenta, Cuza Voda, Gradistea, Al. Odobescu, Vilcelele, Ciocanesti si Vlad Tepes din judetul Calarasi’

proiect, sistem de gestionare

S-au amenajat 60 de puncte de colectare selectiva (cate 3 pentru fiecare sat) in cele 7 localitati vizate, fiecare punct fiind dotat cu cate 4 europubele de plastic pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile provenite din ambalaje: metal, hartie si carton, plastic si biodegradabile.

De asemenea, fiecare gospodarie particulara care detine curte a fost dotata cu cate o pubela de plastic pentru deseurile uscate amestecate si saci pentru fiecare fractie: metal, hartie si carton, plastic si biodegradabile.

Gradinitele si scolile din zona vizata de proiect au primit cate un set de 4 pubele basculante pentru fiecare nivel.

In total, au fost achizitionate 3 autogunoiere de 6 m³ pentru colectarea deseurilor amestecate uscate si transportul acestora catre depozitarea finala, 428 europubele de plastic cu capacitate 240 l, diferit colorate, pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, 10.589 pubele de plastic cu capacitate de 120 l, pentru deseurile uscate amestecate si saci pentru fiecare fractie: metal, hartie si carton, plastic si sticla, precum si 94 de pubele basculante, care au fost amplasate la gradinite, scoli si licee.

O activitate importanta a fost aceea de informare si constientizare a populatiei, prin realizarea si diseminarea a 4000 de pliante, 1000 de brosuri si materiale promotionale, precum si prin organizarea de seminarii si concursuri cu premii.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.