Buget de 10 milioane euro pentru tinerii intreprinzatori

tineri intreprinzatori, buget, Emil Boc

Ordonanta pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori va fi aprobata de Guvern in luna februarie, cu un buget de 10 milioane euro calculat pentru intregul an, prin care tinerii vor fi sprijiniti sa deschida cel putin o mie de firme, a declarat, la sfirsitul saptaminii trecute, premierul Boc.

El a aratat, la postul public de radio, ca pentru sprijinirea tinerilor care doresc sa infiinteze prima firma a fost deja rezervat un buget de 5 milioane euro, care va fi suplimentat cu inca 5 milioane euro in partea a doua a acestui an.

“Avem deja un buget de 5 milioane euro existent in Ministerul Economiei, iar in partea a doua a anului vor mai fi acordate inca 5 milioane euro”, a spus Boc.

Proiectul de act normativ prevede ca tinerii intreprinzatori in virsta de pina la 35 de ani vor beneficia de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata, si de o alocatie financiara nerambursabila reprezentind cel mult 30% din valoarea proiectului de investitii, dar nu mai mult de 10.000 euro.

Pentru obtinerea de credite bancare destinate realizarii productiei pentru export si investitiilor pentru extinderea si dezvoltarea propriei activitati vor fi acordate garantii de stat de pina la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii.

Intreprinzatorii debutanti vor fi scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului, cu ocazia constituirii microintreprinderii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.