Incep lucrarile de reabilitare si extindere a Liceului cu Program Sportiv, cu fonduri europene

Liceu cu Program Sportiv

Primaria Slatina a accesat prin Programul Operational Regional fonduri pentru doua proiecte privind reabilitarea unor institutii de invatamant. Este vorba de Liceul cu Program Sportiv si Colegiul Agricol, pentru a caror modernizare a fost solicitata suma de 15,44 milioane lei. Ambele contracte au fost semnate.

“In ceea ce priveste cele doua proiecte prin care Primaria Slatina a accesat bani pentru infrastructura educationala, pentru Liceul cu Program Sportiv am parcurs toti pasii privind demararea implementarii, iar pe 27 aprilie se va da ordin de incepere a executiei lucrarilor. Speram ca si in ceea ce priveste Colegiul Agricol “Carol I” sa ne miscam la fel de repede, iar in trei luni de zile sa demaram lucrarile”, a declarat edilul Darius Valcov.

Proiectul “Reabilitare si extindere cladiri si retea de canalizare – Liceul cu Program Sportiv, municipiul Slatina, jud. Olt“, are o valoare totala de 6.476.203,36 lei, dintre care valoarea finantarii nerambursabile de 4.364.974,88 lei, iar cea a contributiei proprii de 2.111.228,48 lei.

Investitia presupune mansardarea a trei corpuri apartinand liceului: corpul principal, corpul de legatura si corpul extindere, constructii in regim Sp+P+2E. Camerele de camin, cu 3-4 paturi sau 2 in unele zone, vor fi dotate cu mobilier modern. Va fi supraetajat corpul anexa, o constructie proiectata si executata in 1996. Parterul se va pastra ca sala de sport, in timp ce cele doua 2 etaje care se vor construi vor fi utilizate drept sala de conferinte (etajul 1) si sala multimedia (etajul 2). Sala de conferinte va fi dotata cu mobilier modern, iar cea multimedia cu mobilier si echipamente IT, spatiu ce va fi folosit pentru interactiunea intre elevi, informare specifica, acces la internet, activitati didactice, etc.

Proiectul mai presupune si realizarea unui racord de canalizare nou, deoarece cel actual nu functioneaza in conditii normale la evacuarea in sistemul stradal.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.