ADR Centru: In acest an se preconizeaza contractarea altor 60 milioane euro

ADR Centru

Prin programul Regio, 318 proiecte ce urmaresc dezvoltarea si modernizarea de orase, strazi, spitale, scoli, centre sociale, centre de afaceri, situri industriale, cabinete medicale si alte activitati ale firmelor mici, cetati istorice, biserici, hoteluri, parcuri, dar si echipamente pentru interventii in situatii de urgenta si puncte Salvamont reprezinta destinatia celor peste 370 milioane euro contractati in Regiunea Centru prin ADR Centru.

In acest an se preconizeaza contractarea altor 60 milioane euro, fiind atins astfel indicatorul de contractare 100% a bugetului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio. Un numar de 101 de proiecte Regio sunt deja finalizate, prin care s-au absorbit aproape 38 milioane euro.

Cheltuielile totale rambursate de ADR Centru beneficiarilor de finantare, pana la finele lunii februarie 2012, sunt in valoare de peste 115 milioane euro. Pentru intreg anul 2012, la categoria de indicatori aferenta cheltuielilor, ADR Centru urmareste efectuarea unor plati pana la concurenta sumei de circa 190 milioane euro.

“Promptitudinea si cooperarea autoritatilor publice locale, interesul microintreprinderilor, dorinta tuturor de a atrage fonduri pentru a-si dezvolta organizatiile au sustinut eforturile ADR Centru de a absorbi cat mai mult din fondurile europene disponibile, de a-si atinge obiectivele. Incet, incet, in perioada urmatoare, ne vom concentra atentia pe implementarea proiectelor, pentru finalizarea cu succes a acestora si atingerea indicatorilor propusi. Acum, activitatea echipei ADR Centru urmareste derularea de catre beneficiari a achizitiilor publice in conditiile legii si conform graficelor de activitate, efectuarea lucrarilor propuse in proiecte, pentru finalizarea lor cu maximum de beneficii. Insa, in acelasi timp, pregatim noul Plan de Dezvoltare Regional, parte a strategiei nationale in domeniul dezvoltarii, pentru a putea atrage alte fonduri, prin proiectele noi care se vor inscrie de acum incolo in viitorul nostru portofoliu de necesitati de finantare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.