Autoritatile romane se pregatesc pentru gestionarea fondurilor de cooperare transfrontaliera

Reprezentanti ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala, Consiliilor Judetene si Comisiei Europene s-au intalnit la Ministerul Integrarii Europene pentru a stabili modalitatile optime de gestionare a fondurilor europene alocate Romaniei prin programele PHARE CBC 2005 (Cooperare Transfrontaliera), si pentru a discuta directiile prioritare de actiune in vederea gestionarii fondurilor structurale si de coeziune.

Miercuri, 18 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Integrarii Europene, a avut loc intalnirea consultativa dintre reprezentantii institutiilor centrale, regionale si judetene implicate in managementul programelor de cooperare transfrontaliera.

Scopul intalnirii a fost stabilirea atributiilor institutiilor centrale si a celor locale (regionale si judetene) care gestioneaza programele de cooperare transfrontaliera, ca urmare a recentei decizii a Comisiei Europene de a aproba suma 34 milioane euro care vor fi alocate Romaniei prin intermediul programelor PHARE CBC(Cooperare Transfrontaliera) 2005. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea implicarii institutiilor regionale si judetene in asigurarea conditiilor de functionare a birourilor regionale pentru cooperare transfrontaliera.

Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene, a subliniat in cadrul discutiilor necesitatea gasirii unor solutii pentru acele probleme semnalate si de catre Comisia Europeana in special cele cu privire la asigurarea infrastructurii, a finantarii si expertizei birourilor CBC. “Uniunea Europeana nu poate fi o organizatie filantropica. Daca dorim sa beneficiem de fondurile europene trebuie sa respectam reglementarile si, mai ales, propriile angajamente” a afirmat Anca Daniela Boagiu.

Sursa: , Biroul de presa al Ministerului Integrarii Europene, 20 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.