Concurenta in finantarile pentru IMM

Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, au avertizat in repetate randuri asupra pericolului in care se afla sectorul IMM din Romania in perspectiva aderarii.

Finantarea IMM-urilor reprezinta una din componentele principale ale strategiei de dezvoltare a pozitiei Finansbank pe piata bancara romaneasca.

Cu o lunga traditie in domeniu, BancaTransilvania isi indreapta practic toata atentia catre sectorul IMM. La sfarsitul lunii februarie creditele acordate de banca pentru acest sector s-au dublat ca numar si ca volum.

In lupta pentru suprematie pe sectorul IMM, BRD a lansat recent un pachet de servicii dedicat. Groupe Societe Generale a lansat o serie de produse destinate intreprinderilor mici si mijlocii, sumele care pot fi acordate fiind cuprinse intre 1.500 de lei si 400.000 de lei.

Romanian International Bank a incheiat o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Pe baza acestei conventii RIB finanteaza 60% din valoarea creditului, iar FNGIMM 40%. Fondul garanteaza integral creditul acordat, urmand ca beneficiarul sa constituie garantii imobiliare si mobiliare.

Singura banca din Romania specializata exclusiv pe acest sector este ProCredit,unde 90% din portofoliul de credite este destinat IMM.

Produsele destinate IMM sunt compensatia de dobanda si microgarantia, iar pentru exportatori a fost introdus un credit in lei.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.