Cererile de finantare SAPARD se primesc cereri pana la 1 august

De la 1 august, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit este nevoita sa sisteze primirea cererilor de finantare pentru proiectele SAPARD. Situatia este generata de numarul mare de cereri primite pana acum, fapt ce a produs consumarea celei mai mari parti din totalul fondurilor.

Romanii au devenit tot mai interesati de proiecte SAPARD in ultimele luni, cand numarul cererilor s-a marit considerabil, ajungand la peste 700 de proiecte depuse lunar spre aprobare.

Toate cererile care vor fi depuse pana la finalul lunii iulie si sunt declarate eligibile, dar pentru care nu vor mai exista fonduri disponibile, vor intra pe o lista de asteptare. “In cazul in care sunt reziliate anumite proiecte pentru nerespectarea procedurilor Sapard, fondurile aferente acelor proiecte reziliate vor fi alocate pentru infiintarea proiectelor din lista de asteptare”, a declarat Dan Gherghelas, directorul general al Agentiei.

Din cauza numarului foarte mare de solicitari de finantare, conducerea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a decis ca la nivel regional se va lucra in program normal si sambata, 29 iulie, si duminica, 30 iulie.

De la inceputul acestui an, media lunara a solicitarilor a fost de 290 de proiecte, in vreme ce in ultimele luni media a depasit 700.

Pentru iulie, s-a estimat ca numarul proiectelor va ajunge la 800, dintre care peste 200 vor fi depuse in ultimele zile. Pana la aceasta data au fost depuse in total 5.301 cereri de finantare in valoare de 1,66 miliarde de euro. Din cauza epuizarii celor 1,5 miliarde de euro alocate programului, termenul-limita pentru depunerea proiectelor este de 31 iulie.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.