Consultantii pot depune oferte pentru restructurarea sistemului energetic pana la 10 octombrie

Companiile interesate sa ofere servicii de consultanta pentru restructurarea sistemului energetic pot depune oferte pana la 10 octombrie la compania nationala de transport de electricitate Transelectrica, a declarat directorul general al firmei, Stelian Gal.

Anuntul pentru depunerea ofertelor a fost lansat pe 4 septembrie, fiind invitate sa participe si companii internationale. Deschiderea ofertelor va avea loc tot la 10 octombrie.

“Interesul nostru este sa desemnam firma castigatoare cat mai repede, pentru a avea prima etapa finalizata cat mai curand”, a afirmat directorul Transelectrica, companie responsabila de functionarea sistemului energetic national.

Potrivit Transelectrica, consultantul va avea ca termen o perioada de noua luni de la data încheierii contractului pentru elaborarea studiului de restructurare.

Intr-o prima etapa, consultantul va realiza un plan de restructurare a sectorului de productie a energiei, prin desemnarea producatorilor de perspectiva dupa 2007, termenul limita fiind luna decembrie a acestui an.

Ulterior, consultantul trebuie sa elaboreze un studiu de dezvoltare cu costuri minime a sectorului de generare a energiei electrice.

Bugetul estimat de Transelectrica pentru angajarea unui consultant este de circa 400.000 de euro.

Institutul de Studii si Proiectari Energetice a elaborat deja cateva scenarii de restructurare a sistemului de productie a energiei electrice din Romania. Scenariile prevedeau combinarea unitatilor mai putin profitabile, de tipul termocentralelor, cu cele viabile, de genul hidrocentralelor, precum si stergerea datoriilor companiei Termoelectrica.

Aceste variante nu au fost agreate de Comisia Europeana.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.