Dobanzi privilegiate pentru afacerile studentilor

Tinerii pot obtine credite pentru cumpararea de utilaje si echipamente sau pentru materii prime.

Imprumutul se face pentru cel mult trei ani. O afacere studenteasca insemna, in urma cu cativa ani, un copiator inghesuit in camera de camin, CD-uri piratate sau distributia de bere la “domiciliul” clientului. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat. Si asta pentru ca cerintele tinerilor au crescut si au aparut facilitati pentru afacerile legale.

Studentii care doresc sa puna pe picioare o afacere pot beneficia de credite cu dobanda redusa, de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Dobanda inseamna jumatate din ceade referinta stabilita lunar de Banca Nationala a Romaniei. Pentru judetele in care rata medie anuala a somajului este mai mare decat cea la nivel national, dobanda reprezinta doar 25% din cea a BNR.

Imprumutul se poate face pentru maximum trei ani si poate fi de cel mult 75% din valoarea totala a investitiei. Restul de bani trebuie sa fie contributia tinerilor.

De aceasta suma si de numarul de locuri de munca nou create depinde valoarea creditului. Pentru fiecare nou angajat care a fost somer solicitantul primeste 10.000 de lei noi, insa suma totala nu poate depasi 1.000.000 de lei noi (circa 285.000 de euro).

Sursa: Evenimentul Zilei online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.