Fondurile UE pentru agricultura, conditionate de functionarea agentiilor de plati

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat la Gura Humorului, ca agentiile de plati vor fi acreditate pana la sfarsitul acestui an, urmand ca pana in aprilie sa devina functionale. In caz contrar, exista posibilitatea ca fondurile primite de la UE sa fie reduse.

“Se vorbeste ca in Raportul de tara va fi inclusa o prevedere prin care, daca nu vor fi functionale cele doua agentii pana in aprilie, atunci discutam de reducerea fondurilor. Este o supozitie, dar trebuie vazuta si ca un cec in alb pe care Comisia Europeana il da Romaniei, dar noi le vom acredita pana la sfarsitul acestui an”, a spus Flutur.

Flutur sustine ca in ultima perioada s-au facut multe lucruri in acest domeniu, fapt evidentiat si de oficialii europeni.

“Agentiile de plati vor fi acreditate in decembrie, iar oficialii europeni spun ca, daca pana in aprilie nu vor functiona, atunci vor putea fi reduse fonduri, un lucru care este firesc si arata bunavointa oficialilor europeni”.

In opinia ministrului, daca Ministerul Agriculturii nu-si facea temele, se putea discuta acum de amanarea integrarii europene. “Faptul ca Agricultura, care inseamna mai mult de 60% din integrare, a depasit acele momente inseamna o incredere pe care oficialii europeni o dau Guvernului Romaniei si Ministerului Agriculturii”, a mai spus Flutur.

Sursa: Gardianul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.