Romania si Pakistan, proiecte comune in domeniul educatiei IT

Romania si Pakistan au cazut de acord privind demararea unor proiecte comune in domeniul educatiei IT precum si de dezvoltare de software romanesc in Pakistan.

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Romania va putea primi ca si mana de lucru aproximativ zece mii de persoane din afara granitelor UE.

Firmele romanesti sunt interesate si de parteneriate cu grupuri din Pakistan privind unele proiecte comune in domeniul educatiei IT, avand in vedere ca sistemele educationale din cele doua state sunt relativ asemanatoare.

Sectorul telecomunicatiilor a inregistrat o crestere exponentiala, atingand o densitate in ceea ce priveste serviciile de telefonie, de 30%.

Sectorul IT se apropie vertiginos de performantele inregistrate de sectorul de telecomunicatii, acest lucru fiind reflectat de crestere anuala de 50% in ceea ce priveste exporturile IT ale Pakistanului, nivel de crestere inregistrat constant in ultimii cinci ani.

Ministrul pakistanez sustine: “Ne asteptam ca valoarea de piata a industrie IT din Pakistan sa atinga nivelul de zece miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2010, in acelasi timp mentinand si nivelul anual de crestere, de 50%, in urmatorii cinci sau sase ani”.

Sursa: Wall-Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.