Cererile de finantare pentru fonduri guvernamentale, inregistrate electronic

ANIMMC va inscrie dosarele depuse pentru accesarea programelor din 2007 intr-un registru unic electronic, operational in toate cele opt oficii teritoriale. Decizia a fost luata pentru facilitarea accesului la finantare a tuturor celor interesati, mai ales ca principiul de lucru este “primul venit, primul servit”.

Registrul unic electronic va deveni operational de marti, 10 aprilie 2007, cand vor putea fi accesate opt dintre cele 13 programe finantate de la bugetul de stat pentru sustinerea activitatii firmelor mici si mijlocii.

Este vorba despre programele pentru sustinerea artizanatului, a exportului, instruire si consultanta, profit reinvestit, calitatea produselor si servicii de piata. “Dosarul de aplicatie pentru un anumit program va fi sigilat intr-un plic, iar pe plic vor fi trecute numele programului la care se face aplicatia, numele firmei, codul de inregistrare la Registrul Comertului, codul de inregistrare fiscala, suma solicitata, numele delegatului si judetul in care este inregistrata firma”, a precizat seful departamentului IT din ANIMMC, Cristian Matache. Dosarele trebuie depuse in centrele din Bucuresti, Constanta, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Tg. Mures, Galati si Craiova. Solicitantului i se va inmana un numar de ordine unic pe tara.

Programul de functionare a birourilor este 09.00 – 15.30, iar intre orele 15.30 si 16.30, operatorii vor introduce in registru dosarele transmise prin posta. Deschiderea si inchiderea aplicatiei se face automat, concomitent in toate cele noua locatii.

In cazul in care un oficiu are probleme cu conexiunea la internet sau ramane fara energie electrica, in 2 minute inscrierile se vor sista temporar in toata tara.

Din jumatate in jumatate de ora ANIMMC va afisa pe propriul site situatia inscrierilor.

“Prin acest demers incercam sa ajutam intreprinzatorul sa nu mai vina in Bucuresti pentru a depune actele pentru obtinerea finantarii. Inscrierea dosarelor in Bucuresti nu este neaparat un avantaj pentru firme”, a mai spus reprezentantul ANIMMC.

Cu toate acestea ca sa fie siguri ca pun mana pe o finantare guvernamentala, zeci de intreprinzatori din toata tara s-au adunat in fata Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, cu o saptamana inainte sa se dea startul la depunerea dosarelor.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.