Propuneri de modificare a O.U.G. 34/2006 privind achizitiile publice

Pe 22 iunie 2007, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si ai Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor au avut o prima intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale, municipiilor, comunelor, oraselor si ai unor asociatii, pentru a discuta propunerile de modificare a OUG 34/2006 privind achizitiile publice.

Proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea O.U.G 34/2006 a fost elaborat de catre A.N.R.M.A.P. pe baza propunerilor din partea ministerelor interesate si vizeaza o serie de modificari cu scopul de a contribui la flexibilizarea modului de lucrul in procesul de achizitie. Modificarile care urmeaza sa fie aduse de Ordonanta sunt conforme cu directivele europene in materie.

Procesul de consultare premergator introducerii in Guvern a unui act normativ se va finaliza cu o serie de consultari pe care A.N.R.M.AP. le va avea cu reprezentanti ai Comisiei Europene. Modificarile legislative care se doresc a fi promovate au scopul de a scurta termenele si a face mai rapid procesul achizitiilor. Modificarile aduse vor veni in sprijinul autoritatilor cu doua scopuri: o mai buna utilizare a fondurilor publice si marirea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Una dintre modificarile aduse este eliminarea obligatiei de a aplica procedurile prevazute de O.U.G.34/2006 de catre operatorii economici care nu sunt autoritati contractante, atunci cand acestia atribuie contracte finantate/subventionate in proportie mai mare de 50% de catre o autoritate contractanta (art.9 lit. c), in sensul instituirii unor masuri punctuale cu impact asupra cresterii gradului de absorbtie a fondurilor comunitare.

Prin urmare, procesul de aprobare al proiectului de modificare al O.U.G 34/2006 va fi posibil dupa consultarea si obtinerea punctului de vedere al Comisiei Europene, astfel incat sa fie evitate orice neclaritati sau neintelegeri cu privire la noile reglementari care urmeaza sa fie introduse.

Sursa: Biroul de presa SGG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.