Imprumut de la BERD pentru constructia de centre comerciale

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 80 milioane euro pentru construirea mai multor centre comerciale in diferite zone ale tarii, avand ca scop reducerea disparitatii regionale.

Din suma acordata de BERD, 35 de milioane euro reprezinta banii acordati dezvoltatorilor GTC si Aura, iar restul de 45 de milioane euro reprezinta un imprumut sindicalizat de Raiffeisen Zentralbank Osterreich.

Primele trei centre comerciale vor fi ridicate la Buzau, Piatra Neamt si Suceava, apoi in nordul si nord-estul capitalei.

Creditul, care va fi returnat in 12 ani, a fost acordat dezvoltatorilor regionali GTC si Aura Investments si va fi utilizat pentru a finanta dezvoltarea, construirea, inchirierea si gestinarea spatiilor comerciale moderne, contribuind astfel la reducerea disparitatii regionale intre Bucuresti si restul tarii.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, alocand pana in prezent 3,5 miliarde euro in 230 de proiecte si a sustinut atragerea din alte surse catre Romania a unor finantari in valoare totala de 6,4 miliarde euro.

Sursa: Dailybusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.