Daca administratia publica va lasa cu ochii in soare, apelati la UE!

Proiectele implementate prin Programele pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, finantate prin Fondul Social European, ar trebui sa compenseze ineficienta autoritatilor in domeniu.

Finantarile acordate prin cele doua programe vor trebui sa ajute la implementarea unor proiecte care sa-i ajute pe romanii aflati in cautarea unui loc de munca sa primeasca sprijin pentru formare si orientare. Pentru cei care se gandesc la schimbarea profesiei, finantarile de la FSE ar trebui sa-i ajute sa-si actualizeze calificarea, pentru a face fata noilor cerinte de pe piata muncii.

In cadrul acestui proogram Romania va beneficia de 3,5 miliarde de euro in intervalul 2007-2013, bani care trebuie investiti in proiecte care sa ajute la dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia pe piata muncii.

Telurile propuse sunt ambitioase: pana in 2015, mai mult de 1,6 milioane de oameni trebuie sa fie integrati in piata muncii, prin asigurarea oportunitatilor egale de invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea unei piete a muncii moderne si flexibile. Aproximativ 208 milioane de euro vor fi alocati Programului pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Scopurile programului sunt imbunatatirea structurii si procesului managementului ciclului de politici publice si cea a calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice cu accent pe descentralizare.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.