Programul Operational Regional se lanseaza in Regiunea Sud-Vest Oltenia

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia , Ion Prioteasa si Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, au lansat la Craiova, la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia, Programul Operational Regional. Astfel 621,6 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia pentru perioada 2007 – 2013.

Evenimentul face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfasoara in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie – noiembrie si a prilejuit o intalnire a ministrului si reprezentantilor ADR Sud-Vest Oltenia cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

“Principala noastra prioritate este lansarea cat mai multor cereri de proiecte pana la mijlocul lunii noiembrie, iar pentru domeniile care necesita aprobarea Comisiei Europene privind ajutorul de stat pana la sfarsitul anului.Cei care solicita finantare trebuie sa se asigure ca au capacitatea de a implementa proiectele propuse si ma refer in primul rand la resursele umane. Nu in ultimul rand, proiectele propuse trebuie sa fie interesante, sa poata fi puse in practica si mai ales sa se incadreze in viziunea strategica de dezvoltare a regiunii respective. Regiunea Sud-Vest beneficiaza de 14,01% din fondurile alocate POR. Sunt fonduri importante care contribuie la dezvoltare si pe care sper ca regiunea va reusi sa le acceseze integral”, a declarat Ministrul Laszlo Borbely cu ocazia lansarii.

“Implementarea Programului Operational Regional va contribui la dezvoltarea echilibrata si durabila a regiunii noastre, in complementaritate cu celelalte Programe Operationale Sectoriale. Fondurile alocate regiunii – peste 600 milioane Euro, sunt destinate sprijinirii dezvoltarii turismului, a mediului de afaceri, a infrastructurii sociale, si nu in ultimul rand a infrastructurii de transport, toate acestea conducand la cresterea calitati vietii si a atractivitatti regionale din punct de vedere investitional. Putem afirma ca atat ADR SV Oltenia, cat si potentialii beneficiari ai POR, care sunt in cea mai mare masura autoritati ale administratiei publice locale, prin actiunile pe care le-au intreprins si care vizeaza constituirea portofoliului de proiecte si pregatirea institutionala, creeaza premisele utilizarii eficiente si implicit a unui grad cat mai mare de absorbtie a fondurilor europene”, a declarat Directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu cu aceeasi ocazie.

Programul Operational Regional (POR) reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanteaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia va implementa acest program in Regiunea Sud-Vest Oltenia, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Minister (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Sud-Vest Oltenia (in calitate Organism Intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin inSud-Vest Olteniaitii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere (Axa 1), imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (Axa 2), imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3), Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4), Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5), Asistenta tehnica (Axa 6).

Pentru mai multe detalii:
Elena Badea, Biroul de Presa al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Tel: 0749.196.220

E-mail: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.