Iesenii, fruntasi in proiectele SAPARD

Iasul este printre judetele fruntase din Regiunea de Nord-Est in privinta proiectelor derulate prin programul SAPARD. Din totalul de 1.264 de proiecte din Regiunea de Nord-Est, un numar de 236 au fost depuse de intreprinzatori din judetul Iasi. Reprezentantii APDRP cred ca judetul Iasi se va mentine si pe viitor pe primele locuri din punctul de vedere al proiectelor cu finantari europene.

Dupa frecventa studiilor de fezabilitate care au venit la autoritatile locale judetul Iasi se va mentine pe al doilea loc, dupa Suceava, in privinta proiectelor. Numarul mare de proiecte este un beneficiu pentru Regiunea de Nord-Est, care reuseste sa se mentina pe primul loc din tara.

Cele mai multe finantari au fost cerute de intreprinzatorii privati, insumand un numar de 186 de solicitari. Pentru domeniul public au fost cerute finantari doar pentru 50 de proiecte. In domeniul privat, 37 de intreprinzatori au cerut finantari pentru masura 1.1 – Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole, si pentru masura 3.1 – Investitii in exploatatii agricole.

In jur de 114 de finantari, au fost solicitate pentru masura 3.4 – Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative, si numai 4 pentru masura 3.5 – Silvicultura.

Valoarea proiectelor finantate in judetul Iasi este de peste 100 milioane Euro, suma care reprezinta in jur de 19 la suta din totalul de 610 milioane Euro, valoarea estimata a proiectelor eligibile din Regiunea de Nord Est.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.