Protectia mediului, Phare 2005: lista proiectelor din Regiunea Nord-Vest

Autoritatile publice care au obtinut finantare pe Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului, Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala se pot apuca de treaba. Toti cei 10 beneficiari au transmis la ADR Nord-Vest cererile de plata, dupa ce contractele de finantare fusesera semnate de MDLPL, la sfarsitul lunii septembrie.

Implementarea proiectelor incepe in prima zi a lunii urmatoare celei in care MDLPL va vira in contul beneficiarului suma aferenta avansului.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) in calitate de autoritate contractanta, si Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, in calitate de autoritate de implementare, au lansat, in luna ianuarie 2007, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului, Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala. Aceasta schema oferea sprijin pregatirii de proiecte in toate sectoarele de mediu iar potentialii beneficiari sunt autoritatile publice si ONG-urile.

Propunerile de proiecte trebuiau sa contribuie la dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului, proiecte identificate de catre autoritatile publice locale. Mai exact, rezultatele acestei scheme (ex. studii, analize, evaluari, etc) ar putea forma un portofoliu care sa stea la baza unor viitoare proiecte de investitii in domeniul mediului, proiecte ce ar putea primi finantare in cadrul Phare CES 2006, Fondurilor Structurale, de la Institutiile Financiare Internationale (IFI).

Pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest suma disponibila a fost de 0,4 milioane EURO, din care 0,3 milioane euro din fonduri Phare si 0,1 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat. Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte pregatitoare este cuprinsa intre 10.000 EURO si 75.000 EURO, pentru fiecare proiect.

Lista proiecte

Pentru mai multe detalii:

Lia Valendorfean, expert relatii publice

Biroul de Informare si Comunicare Publica, ADR Nord-Vest

Tel 0264 43 15 50

Fax 0264 43 92 22

E-mail: [email protected],

[email protected]

Website: www.nord-vest.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.