Iasi: Program de finantare a proiectelor culturale

La Primarie a avut loc o intalnire intre reprezentantii Asociatiei Fondului Cultural National (AFCN) si directorii unor importante institutii de cultura din Iasi.

Fondul Cultural National exista din 1998. In 2005 a fost creata o institutie de sine statatoare, AFCN, dupa modelul institutiilor similare europene. Asociatia gestioneaza fondul special care colecteaza, din peste 20 de surse, taxe si impozite utilizate pentru finantarea de proiecte culturale. in 2005 si 2006 au fost finantate 79 de reviste si 92 de edituri, suma acordata fiind de aproape 43 miliarde lei.

Artistii, organizatiile neguvernamentale, producatorii, mesterii populari, institutiile publice, persoanele fizice si societatile comerciale care deruleaza activitati culturale au fost principalii vizati.

Anul acesta, AFCN a mai organizat intalniri cu operatorii culturali in Sibiu, Gheorghieni, Brasov, Ploiesti, Constanta, Alba Iulia, Suceava, Galati, Braila, Piatra Neamt, Sighisoara, Targu Mures si Baia Mare. Administratia FCN este membra, din 2006, a Federatiei Internationale a Consiliilor de Arta si a Agentiilor pentru Cultura, asociatie profesionala ce reuneste organisme publice finantatoare de proiecte culturale de pe cinci continente.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.