Reprezentantii fermierilor au refuzat subventia de 100 de lei

Sindicalistii Agrostar si ai Crescatorilor de Taurine din Romania au refuzat oferta facuta de ministerul Agriculturii potrivit careia fermierii care detin mai putin de 3 bovine sa primeasca o subventie de aproape 100 lei.

Cea mai importanta revendicare a sindicalistilor care au pichetat sediul Ministerului Agriculturiia fost legata de acordarea unei subventii pe cap de animal de 300 de lei, pentru crescatorii care au mai putin de trei animale.

Fermierii care au doar unul sau doua animale reprezinta peste 90% din crescatori de animale. Revendicarile sindicalistilor nu pot fi acceptate dintr-un singur motiv: bugetul, care nu este decat de 590 milioane lei, nu poate sa acopere sumele cerute de reprezentantii fermierilor.

Sindicalistii au mai cerut pentru crescatorii de bovine de rasa, un sprijin financiar de 1.000 de lei pe cap de animal. O alta revendicare cerea ca APIA sa efectueze platile in cel mult 30 de zile de la depunerea dosarului. Cu privire la cota de lapte, reprezentantii fermierilor doresc eliminarea retinerii de 30 % la vanzarea de cota, dar si modificarea metodologiei.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.